|
Post by emperor on Dec 31, 2018 15:16:48 GMT 2
Λοιπόν..."παίδες", σαφές το ερώτημα: Τι δώρο σας έφερε ο ... Άη Βασίλης;; Ή τι περιμένετε να πάρετε;;
|
|
|
Post by chris on Dec 31, 2018 17:01:49 GMT 2
Whisky, whisky, whisky και χαρά!!! 😁😁😎
|
|
|
Post by Stefanos on Dec 31, 2018 17:22:36 GMT 2
Και εμείς λόγω μικρών παιδιών το τηρούμε το έθιμο και έχουμε κάνει τις ετοιμασίες μας. Ας είναι καλά η Black Friday
|
|
|
Post by emperor on Dec 31, 2018 18:17:56 GMT 2
Να διευκρινίσω ότι το θέμα αφορά τα δώρα για εμάς τους "μεγάλους" και όχι τα παιδιά μας που ούτως ή άλλως έχουν την τιμητική τους! Να κάνω την αρχή λοιπόν: Αφού οι κόρες μου πήραν τις owlette, τους cat-boy και τους pj-masks που παρήγγειλαν, εγώ φέτος πρώτα ανανέωσα κατά ένα μέρος την γκαρνταρόμπα μου με μια σειρά από ρούχα που είχα παραγγείλει από το εξωτερικό. Αν και περίμενα καμιά 20αριά μέρες σήμερα έφτασαν τα tops, τα pullovers και μια δυο ζακέτες που είχα παραγγείλει μέσω διαδικτύου. Δυστυχώς η αναζήτηση σε ελληνικά μαγαζιά και ιστοσελίδες δεν με είχε ικανοποιήσει καθόλου, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να ψάξω σε ξένες ιστοσελίδες και να ξαναδιαπιστώσω πόσο περιορισμένες είναι οι επιλογές στην Ελλάδα σε σχέση με έξω...και μάλιστα σε τιμές πολύ χαμηλότερες από ότι εδώ! Σταθερά παραγγέλνω και παπούτσια από το διαδίκτυο λόγω μεγάλου νούμερου που ποτέ δεν υπάρχει στα μαγαζιά της πόλης που μένω (Γιάννενα). Τέλος, παρήγγειλα και το μηχανάκι της Beelink ( www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_607542.html?vip=15651954&gclid=Cj0KCQiAmafhBRDUARIsACOKERPh4LK8yMmkHmUUjzSjzk28OWjuHQMLW8XCm9vistRBuURC9XL3b0caAp_zEALw_wcB) για διαδικτυακές και όχι μόνο προβολές μέσω codi... Αναφορικά με την Χ1 την έντυσα με καινούρια πατάκια που ο Βασίλης o Κονστράκτορας είχε πρώτος ποστάρει και μου άνοιξε τα μάτια, αντικαθιστώντας κάποια άλλα συμβατικά που είχα βάλει και δεν ταίριαζαν ακριβώς στις διαστάσεις... Αυτά από μένα!
|
|
|
Post by Stefanos on Dec 31, 2018 18:49:44 GMT 2
Το καταλαβα ότι λες για τα δικά μας δώρα αλλά επειδή το τηρούμε ακόμα το έθιμο για τα παιδιά τσιμπάνε και οι γονείς... Εγώ για μια ακόμα χρονιά το εσκισα σε ψώνια όλων των ειδών. Δεν γράφω περισσότερα γιατί μπορεί να μας διαβάζουν 😜 Η Χ1 τα είχε πάρει τα δώρα της το Μάιο. Δεν χρειάζονται αλλα για αμάξι που κάθεται το χειμώνα!
|
|
simosmin
Enthousiast
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: F48
Έκδοση Κινητήρα: 16d
Κίνηση: sDrive
Επίπεδο Εξοπλισμού: Advantage
Κάτοχος από: 8/2018
|
Post by simosmin on Dec 31, 2018 19:05:26 GMT 2
Να διευκρινίσω ότι το θέμα αφορά τα δώρα για εμάς τους "μεγάλους" και όχι τα παιδιά μας που ούτως ή άλλως έχουν την τιμητική τους! Να κάνω την αρχή λοιπόν: Αφού οι κόρες μου πήραν τις owlette, τους cat-boy και τους pj-masks που παρήγγειλαν, εγώ φέτος πρώτα ανανέωσα κατά ένα μέρος την γκαρνταρόμπα μου με μια σειρά από ρούχα που είχα παραγγείλει από το εξωτερικό. Αν και περίμενα καμιά 20αριά μέρες σήμερα έφτασαν τα tops, τα pullovers και μια δυο ζακέτες που είχα παραγγείλει μέσω διαδικτύου. Δυστυχώς η αναζήτηση σε ελληνικά μαγαζιά και ιστοσελίδες δεν με είχε ικανοποιήσει καθόλου, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να ψάξω σε ξένες ιστοσελίδες και να ξαναδιαπιστώσω πόσο περιορισμένες είναι οι επιλογές στην Ελλάδα σε σχέση με έξω...και μάλιστα σε τιμές πολύ χαμηλότερες από ότι εδώ! Σταθερά παραγγέλνω και παπούτσια από το διαδίκτυο λόγω μεγάλου νούμερου που ποτέ δεν υπάρχει στα μαγαζιά της πόλης που μένω (Γιάννενα). Τέλος, παρήγγειλα και το μηχανάκι της Beelink ( www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_607542.html?vip=15651954&gclid=Cj0KCQiAmafhBRDUARIsACOKERPh4LK8yMmkHmUUjzSjzk28OWjuHQMLW8XCm9vistRBuURC9XL3b0caAp_zEALw_wcB) για διαδικτυακές και όχι μόνο προβολές μέσω codi... Αναφορικά με την Χ1 την έντυσα με καινούρια πατάκια που ο Βασίλης o Κονστράκτορας είχε πρώτος ποστάρει και μου άνοιξε τα μάτια, αντικαθιστώντας κάποια άλλα συμβατικά που είχα βάλει και δεν ταίριαζαν ακριβώς στις διαστάσεις... Αυτά από μένα! Πραγματικά απορώ, εάν δεν σου κάνει το νούμερο από τα παπούτσια και τα ρούχα τι κάνεις? Κι αν τα αλλάξεις σε πόσο χρόνο γίνεται?
|
|
|
Post by angelman on Dec 31, 2018 19:11:45 GMT 2
Όλα τα ιντερνετικα μαγαζιά έχουν πολιτική επιστροφής. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο αλλά δεν θα χάσεις τα χρήματα σου με τίποτα. Δυστυχώς η αγορά ένδυσης-υπόδησης στην Ελλάδα έχει ξεφύγει και αν απευθυνθείς σε κανονικά μαγαζιά θα σου κοστίσουν αρκετά. Προσωπικά κάνω το εξής....κάνω μια λίστα με τι ρούχα χρειάζομαι,βρίσκω φτηνά εισιτήρια και πάω στο εξωτερικό σε συγκεκριμένα μαγαζιά που ξέρω και ψωνίζω. Πιστέψτε με,με τα έξοδα του ταξιδιού,μου βγαίνει φθηνότερα και κάνω και την βόλτα μου. Έτσι,τα δώρα μου για φέτος θα τα παραλάβω στις 18 Ιανουαρίου που θα πάω Βερολίνο....
|
|
|
Post by 1solidf20 on Dec 31, 2018 19:38:21 GMT 2
Όλα τα ιντερνετικα μαγαζιά έχουν πολιτική επιστροφής. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο αλλά δεν θα χάσεις τα χρήματα σου με τίποτα. Δυστυχώς η αγορά ένδυσης-υπόδησης στην Ελλάδα έχει ξεφύγει και αν απευθυνθείς σε κανονικά μαγαζιά θα σου κοστίσουν αρκετά. Προσωπικά κάνω το εξής....κάνω μια λίστα με τι ρούχα χρειάζομαι,βρίσκω φτηνά εισιτήρια και πάω στο εξωτερικό σε συγκεκριμένα μαγαζιά που ξέρω και ψωνίζω. Πιστέψτε με,με τα έξοδα του ταξιδιού,μου βγαίνει φθηνότερα και κάνω και την βόλτα μου. Έτσι,τα δώρα μου για φέτος θα τα παραλάβω στις 18 Ιανουαρίου που θα πάω Βερολίνο.... +1
Και εγω αυτό προσπαθω να κανω όχι μονο γιατι μπορει να είναι σε χαμηλότερες τιμες αλλα γιατι εχεις πολυ περισσοτερες επιλογες. Βεβαια που και που κοιταω και σε Ελληνικα μαγαζια αν εχουν τιποτα καλες εκπτωσεις.
Φετος θελω να παρω ένα iPhone X αλλα πρεπει να περιμενει μεχρι να παω στο Λονδινο μαζι και με άλλες δουλειες που τυχον θα εχω. Κανονικα πηγαινα αρχες Δεκ αλλα φετος δεν εκλεισα εισητηριο ακομα.
|
|
|
Post by emperor on Dec 31, 2018 19:44:13 GMT 2
Να διευκρινίσω ότι το θέμα αφορά τα δώρα για εμάς τους "μεγάλους" και όχι τα παιδιά μας που ούτως ή άλλως έχουν την τιμητική τους! Να κάνω την αρχή λοιπόν: Αφού οι κόρες μου πήραν τις owlette, τους cat-boy και τους pj-masks που παρήγγειλαν, εγώ φέτος πρώτα ανανέωσα κατά ένα μέρος την γκαρνταρόμπα μου με μια σειρά από ρούχα που είχα παραγγείλει από το εξωτερικό. Αν και περίμενα καμιά 20αριά μέρες σήμερα έφτασαν τα tops, τα pullovers και μια δυο ζακέτες που είχα παραγγείλει μέσω διαδικτύου. Δυστυχώς η αναζήτηση σε ελληνικά μαγαζιά και ιστοσελίδες δεν με είχε ικανοποιήσει καθόλου, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να ψάξω σε ξένες ιστοσελίδες και να ξαναδιαπιστώσω πόσο περιορισμένες είναι οι επιλογές στην Ελλάδα σε σχέση με έξω...και μάλιστα σε τιμές πολύ χαμηλότερες από ότι εδώ! Σταθερά παραγγέλνω και παπούτσια από το διαδίκτυο λόγω μεγάλου νούμερου που ποτέ δεν υπάρχει στα μαγαζιά της πόλης που μένω (Γιάννενα). Τέλος, παρήγγειλα και το μηχανάκι της Beelink ( www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_607542.html?vip=15651954&gclid=Cj0KCQiAmafhBRDUARIsACOKERPh4LK8yMmkHmUUjzSjzk28OWjuHQMLW8XCm9vistRBuURC9XL3b0caAp_zEALw_wcB) για διαδικτυακές και όχι μόνο προβολές μέσω codi... Αναφορικά με την Χ1 την έντυσα με καινούρια πατάκια που ο Βασίλης o Κονστράκτορας είχε πρώτος ποστάρει και μου άνοιξε τα μάτια, αντικαθιστώντας κάποια άλλα συμβατικά που είχα βάλει και δεν ταίριαζαν ακριβώς στις διαστάσεις... Αυτά από μένα! Πραγματικά απορώ, εάν δεν σου κάνει το νούμερο από τα παπούτσια και τα ρούχα τι κάνεις? Κι αν τα αλλάξεις σε πόσο χρόνο γίνεται? Ύστερα από τόσα χρόνια έχω μάθει πια τα νούμερα και τις μάρκες, ιδίως σε αθλητικά παπούτσια που αλλάζω αναγκαστικά τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Επειδή φοράω 48-49 δεν υπάρχει περίπτωση να βρω στην πόλη, συνεπώς παίζω πάντα σε νούμερα τέτοια! Δεν έχει χρειαστεί να επιστρέψω ποτέ κάτι με λίγη προσοχή, ενώ αναφέρονται και τα cm στα παπούτσια για ασφάλεια!
|
|
|
Post by angelman on Dec 31, 2018 19:51:35 GMT 2
Emperor, αφού αλλάζεις παπούτσια κάθε χρόνο,πάρε μια πτήση για Νέα Υόρκη,μπες σε ένα mall και πάρε 4-5 ζευγάρια....πίστεψε με,θα σου βγει το εισιτήριο τζάμπα με την διαφορά τιμής....
|
|
|
Post by Stefanos on Dec 31, 2018 19:53:10 GMT 2
Οι τιμές είναι γενικά φευγάτες αλλά υπάρχουν και ελληνικά ιντερνετικα ή προσφορες με χρήση καρτών και στις εκπτώσεις. Από adidas που ψωνίζουμε ενιοτε πετύχαμε σούπερ τιμές στο BF και θα τσιμπήσουμε όλοι παπουτσακι από τον Άγιο Βασίλη. Σε αυτά το ρίσκο να σου κάνει είναι μικρό γιατί συνήθως εχεις ήδη κάποιο και παίρνεις ιδιο νούμερο. Μεγαλώνει το ρίσκο όταν ψωνίζεις από μια μάρκα πρώτη φορα και δεν ξερεις πως είναι η φόρμα της. Παπούτσια έχω ψωνίσει και απο αλλου και ευτυχώς ένα ζευγάρι που δεν μου έκανε το γύρισα πίσω και πήρα τα λεφτά μου. Σε αντίστοιχες τιμές ομως ψώνισα και από το mortoglou.gr Αλλα ρούχα δεν θα ψωνιζα γιατί δεν ξέρω πως θα μου πάνε. Γενικά επειδή παίρνω μεγάλα νούμερα και δεν μου πάνε οι στενές γραμμές πρέπει να δοκιμάζω οτιδήποτε φοριέται. Παλιότερα αγόραζα γενικά φθηνα ρούχα (όταν ήταν το Καρφούρ στις δοξες του το τιμούσα στις προσφορες) γιατί δεν το θεωρούσα έξοδο που αξίζει να χαλάσεις πολλά. Αλλάζουν μόδες κλπ. Μεγαλώνοντας και μπαίνοντας και σε άλλο πιο κυριλέ εργασιακό περιβάλλον (μεταξύ άλλων μου έμαθαν να τρωω σούσι 😄 ) αγοράζω πιο επώνυμα ρούχα αλλά και πάλι πάω στο mc Arthur. Στις κανονικές μπουτίκ brooks brothers πχ ούτε στις εκπτώσεις δεν μας παίρνει. Έχω βρει αυτους, την polo και 2-3 μαρκες ακόμα στο mc Arthur και βολεύομαι ποιοτικά και φθηνα σχετικά. Τώρα για εξωτερικό κλπ δεν θα πήγαινα για ψώνια καπου ακόμα και στην Αμερική που πανε πολλοί. Ακόμα και Apple δεν θα αγόραζα με κίνδυνο για εγγύηση κλπ όταν μπορώ σε ηλεκτρονικά να κόβω και τιμολόγιο ή προσφορες με καρτες. Εκτός θα πάω για τουρισμό. Να δω πράγματα και να γευτώ την τοπική κουζίνα και εννοείται πάντα οργανωμένα για να έχει άλλος τα άγχη οργάνωσης και εγώ να ασχολούμαι με τα παιδιά και αυτό που βλέπω. Σε πρόσφατα ταξίδια βλέπω κόσμο να ψωνίζει σαν να μην υπάρχει αύριο. Επιστρέφουν με υπέρβαρα και έχω εξυπηρετήσει και τις δυο φορές καθως εμείς παρα τα παιδιά είμαστε πολύ mobile με τα απολύτως απαραίτητα.
Αλλά γενικά γούστα είναι αυτά και ο καθένας ψωνίζει όπως βολεύεται.
|
|
|
Post by angelman on Dec 31, 2018 20:02:32 GMT 2
Ειδικά για Αμερική ισχύει το ρητό "πας με το βρακι σου και άδεια βαλίτσα" και γυρνάς υπέρβαρος....χαχαχαχα
|
|
|
Post by emperor on Dec 31, 2018 20:10:56 GMT 2
Emperor, αφού αλλάζεις παπούτσια κάθε χρόνο,πάρε μια πτήση για Νέα Υόρκη,μπες σε ένα mall και πάρε 4-5 ζευγάρια....πίστεψε με,θα σου βγει το εισιτήριο τζάμπα με την διαφορά τιμής.... Χαχα! Νομίζω ότι υπερβάλεις! Το υπερατλαντικό ταξίδι κοστίζει χιλιάδες ευρώ και ασφαλώς θα έπαιρνα μαζί και τη σύζυγο! Τα παπούτσια τα βρίσκω τις περισσότερες φορές και σε τιμές - προσφορά, με εκπτώσεις ακόμη και 50%.Έτσι παπούτσια των 150+ ευρώ τα παίρνω τις περισσότερες φορές σε τιμές αρκετά κάτω από τα 100 ευρώ αρκεί να τα αγοράσω την κατάλληλη στιγμή. Ασφαλώς τα ταξίδια τα λατρεύω για τουρισμό και αναψυχή, αλλά για ψώνια ομολογώ ότι δεν με ενθουσιάζει η ιδέα! Βέβαια τα θέλω του καθενός διαφέρουν και δεν υπάρχει σωστό και λάθος, πάρα μόνο προτιμήσεις!
|
|
|
Post by angelman on Dec 31, 2018 20:22:11 GMT 2
Προφανώς κουβέντα κάνουμε και δεν επιβάλλω σε κανέναν τίποτα,αλλά μόλις δεις τις τιμές θα μπεις να ψωνίσεις. Εγώ προσωπικά δεν συνηθίζω να κάνω ταξίδια μόνο για ψώνια και αν ψωνίσω παίρνω μόνο αυτά που χρειάζομαι. Αλλά όταν βλέπω τα παπούτσια που φοράω στα 45 ευρώ όταν εδώ τα αγόρασα στις εκπτώσεις 95(κανονική τιμή 125), αισθάνομαι κάπως...και ένα ακόμα παράδειγμα...μπουφάν Columbia με επένδυση fleece εκεί 65 δολάρια και εδώ 310 ευρώ...μόνο και μόνο για το γμτ,το παίρνεις... Α,και μην δείξεις αυτά τα μηνύματα στην σύζυγο,σε βλέπω να τρέχεις για διαβατήρια.... χαχαχαχαχα
|
|
|
Post by chris on Dec 31, 2018 20:43:49 GMT 2
Να σας πω εγω για Αμερική και αγορές!!! Η shopping list μου κανει τις γυναίκες να δακρύζουν! Περιλαμβάνουν απο αξεσουάρ και κάλτσες μεχρι αντρικά pouch (ναι κύριοι ο άντρας που σέβετε τον ευατο του εχει και αντρικό pouch). Αλλα παντα ψωνίζω στις εκπτώσεις που βγάζει η εκάστοτε μάρκα που θέλω. Παράδειγμα φοράω παπούτσια varvatos (USA) τα οποία κοστίζουν Ελλάδα 700-800€ κι εγω τα παίρνω απο Αμερική 120-150€ γτ το σάιτ για Αμερική βάζει εκπτώσεις έως και 80%. Επομένως βάζω κάποιο φίλο μ και μ τα στέλνει. Για να απαντήσω στο Βασιλη το γιαννιωτη ενα ταξιδι στην Αμερική για ενα ζευγαρι (πχ New York) κοστίζει 800€ πήγαινε-έλα. Διαμονές μέσω Airbnb βρίσκεις μαργαριτάρια. Πας αγοράζεις συσκευες αρκετές που Αμερική συμφέρουν λογω ισοτιμίας (βλέπε iPhone). Επίσης υπάρχει ενα αντίστοιχο mcarthur όπου κάποιες βδομαδες οι εκπτώσεις αγγίζουν το 80% και σε ευρωπαϊκές μάρκες (οι ευρωπαϊκές μάρκες και ιδιαίτερα οι ιταλικές στην Αμερική ειναι πιο ακριβές). Επίσης να επισημάνω εχουν αρχίσει οι εκπτώσεις σε διάφορες μάρκες. Σε κάποιες πιο ακριβές μάρκες βρίσκεις και vfm ρούχα!
|
|