|
Post by Stefanos on Feb 27, 2019 18:33:11 GMT 2
Αν όμως πίσω σου έχεις ένα όχημα εξίσου νέας τεχνολογίας ή μιλώντας για το δικό μου όχημα που έχω καλύτερα ποσοστά απο την Χ1 συγκεκριμένα Pedestrian 69% - Safety Assist 79% σε αντίθεση με τα στατιστικά της Χ1 Pedastrian 64% - Safety Assist 71% Και με σύστημα front emergency braking θα σταματήσω και γω πίσω σου. Οπότε αν δούμε ξανά την εξίσωση το όλο ζύγι γέρνει... Σχετικά με την τεχνολογία της Χ1 έχει να εξελιχθεί απο το 2012, κατ εμέ ένα όχημα αξίας 30+ χιλιάδων είναι απαράδεκτο να μην έχει αναβαθμιστεί τόσα χρόνια... Εδώ μου είσαι πουλάκι μου; σε ψάχνω και σε άλλα στέκια σου αλλά φευ! Σίγουρα δεν είναι και το πιο σύγχρονο σύστημα αλλά δεν είναι και του 2012, καθώς το αμάξι βγήκε τέλη 2015. Επίσης το σύστημα αυτό μπαίνει στον βασικότατο εξοπλισμό του αμαξιού ενω πχ στο δικό σου αμάξι πρέπει να πας στο 3ο από τα 4 επίπεδα εξοπλισμού για να το έχεις.... Του χρόνου που βγαίνει το LCI λογικά θα υποστεί βελτίωση....
|
|
|
Post by xRRx on Feb 28, 2019 16:37:42 GMT 2
Η x1 πέρασε ΑΕΒ τεστ το 2012 και απο τότε δεν έχει δώσει νέο πλάνο για νέα τεχνολογία ή τροποποιημένη. το 2012 ήταν η αλλαγή του 2010 που είχε περάσει τεστ. Όταν ξανά δόθηκε η χ1 το 2015 για μέτρηση απο την NCAP λόγο αλλαγής αυτοκινήτου, το όχημα φορούσε το ίδιο σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος απο το 2012 γι αυτό και το NCAP το βαθμολόγησε ξανά στο AEB Pedestrian με 64% Γι αυτό το autoblog.com ασχολήθηκε τόσο πολύ με αυτό το θέμα.
Φυσικά για να μη το αδικώ, τέλος του 15 μετρήθηκε ξανά με το σύστημα της Χ2 και πήρε 74%
|
|
hotelkastoria
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: F48
Έκδοση Κινητήρα: 18d
Χρώμα: Estoril Blue
Κίνηση: xDrive
Μετάδοση: Auto Aisin 8
Επίπεδο Εξοπλισμού: Base & extras
Φώτα LED: Aftermarket
Tuning/Remap: ΝΑΙ
Κάτοχος από: 11-2018
|
Post by hotelkastoria on Jun 29, 2019 15:38:44 GMT 2
Δυστυχώς ακούμπησα ένα αυτοκίνητο από πίσω και ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας πεζων με αποτέλεσμα να σκάσουν τα αμοντισερακια και το κόστος 1000 μου άλλαξαν την βάση του καπο.
|
|
|
Post by Sakis911 on Jun 29, 2019 15:56:41 GMT 2
Δυστυχώς ακούμπησα ένα αυτοκίνητο από πίσω και ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας πεζων με αποτέλεσμα να σκάσουν τα αμοντισερακια και το κόστος 1000 μου άλλαξαν την βάση του καπο. Πρώτη φορά τό ακούω !! Μπορείς να βάλεις φωτογραφία να τό δούμε? Για ευκολία χρησιμοποίησε την εφαρμογή Tapatalk
|
|
|
Post by Sakis911 on Jun 29, 2019 15:57:38 GMT 2
Καλώς όρισες στην παρέα μας καλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις!!
|
|
|
Post by tommy on Jun 30, 2019 9:30:36 GMT 2
Μπορείς να μας εξηγήσεις τι είναι τα αμοντισερακια και τι είναι η βάση καπω;
|
|
|
Post by Stefanos on Jun 30, 2019 14:21:07 GMT 2
Έχει τέτοιο σύστημα για τους πεζούς η Χ1 ;
|
|
|
Post by jimpet on Jul 1, 2019 9:27:02 GMT 2
Έχει τέτοιο σύστημα για τους πεζούς η Χ1 ; Όλες ναι σαν standard
|
|
|
Post by tommy on Jul 1, 2019 10:55:20 GMT 2
Απ όσο γνωρίζω εγώ το αμάξι μας δεν έχει συστήματα με αερόσακους για τους πεζούς και τέτοια παρα μόνο το σύστημα που φρενάρει αν εντοπίσει εμπόδιο που και αυτό απ'οτι διαβάζουμε δε δουλεύει καλά σε πεζούς και όταν ενεργοποιείται δε χρειάζεται καποια αντικατάσταση. Αν ξέρει κανείς κάτι άλλο ας μας διαφωτίσει. Μάλλον ο φίλος απο την Καστοριά είχε ένα τρακάρισμα και μιλάει για φαναρτζοδουλειά.
|
|
|
Post by jimpet on Jul 1, 2019 11:36:24 GMT 2
Απ όσο γνωρίζω εγώ το αμάξι μας δεν έχει συστήματα με αερόσακους για τους πεζούς και τέτοια παρα μόνο το σύστημα που φρενάρει αν εντοπίσει εμπόδιο που και αυτό απ'οτι διαβάζουμε δε δουλεύει καλά σε πεζούς και όταν ενεργοποιείται δε χρειάζεται καποια αντικατάσταση. Αν ξέρει κανείς κάτι άλλο ας μας διαφωτίσει. Μάλλον ο φίλος απο την Καστοριά είχε ένα τρακάρισμα και μιλάει για φαναρτζοδουλειά. Εχουμε όλοι το σύστημα που απλά αν καταλάβει ότι χτυπάει πεζό, σηκώνει ελαφρά το καπό στο σημείο που εφάπτεται στο παρμπρίζ, ώστε να μαλακώσει η πτώση του πεζόυ και να μην σκάσει στο παρμπρίζ. Άπαξ και αυτό γίνει αχρηστευεται ο μηχανισμός και το καπό. Το έχουμε όλοι, όταν στα specs λέει προστασία πεζών εννοεί αυτό κι όχι το αυτοματο φρεναρισμα. Είναι πακέτο με το active guard τη φτηνή δηλαδή έκδοση συστημάτων ασφαλείας (όχι το city safety) που έχουμε όλοι
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 1, 2019 17:54:59 GMT 2
Αυτά εννοείς;
|
|
|
Post by jimpet on Jul 1, 2019 21:50:40 GMT 2
Ναι λογικα αυτά είναι φιλε
|
|
|
Post by Panos on Jul 2, 2019 7:09:50 GMT 2
Εδώ βλέπουμε και σχετικό video για το πώς λειτουργεί για να προστατεύσει έστω και στο ελάχιστο τους πεζούς. Επίσης μην ξεχνάμε ότι αναβαθμίζει την Χήνα μας και στις βαθμολογίες των crash tests.
Στην ουσία μάλλον πρόκειται για ένα πυροκροτητή που σκάει και ανεβάζει την κλήση του καπό ώστε ο πεζός να πέσει με διαφορετική γωνία στο παρμπρίζ και στον ουρανό του αμαξιού.
Υ.Γ. μακριά από εμάς !!!!
|
|
|
Post by tommy on Jul 2, 2019 10:59:14 GMT 2
Α γειά σου. Κάπου επίσης διάβασα οτι σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα κενό κάτω απο το καπώ ωστε να έχει χώρο να βουλιάξει αυτό και να λειτουργήσει σαν αποσβεστήρας
|
|
hotelkastoria
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: F48
Έκδοση Κινητήρα: 18d
Χρώμα: Estoril Blue
Κίνηση: xDrive
Μετάδοση: Auto Aisin 8
Επίπεδο Εξοπλισμού: Base & extras
Φώτα LED: Aftermarket