|
Post by sclord on Jun 4, 2023 0:31:59 GMT 2
ρε παιδια τι εννοούμε ηλεκτρονικός και τι μηχανικός μήπως δεν εχω καταλάβει εγω. αν βαλεις σπορτ mode σφιγγει, αν βαλεις comfort μαλακώνει. Πως να γινεται αν δεν υπαρχει ηλεκτρονική ρύθμιση? μηχανικο κατα την δική μου αποψη ειναι κατι που λειτουργεί παθητικά. Εδώ εχουμε βαλβιδες στο αμορτισερ. δεν πρεπει να δοθει εντολη στις βαλβιδες να κλεισουν η να ανοίξουν? προφανώς ηλεκτρονικά γίνεται. αν εννοείτε ότι ειναι προ-σεταρισμένες μονο σε 2 κατηγορίες sport and comfort και δεν ελεγχει το αμορτισερ ο εγκεφαλος να το δεχτώ, ίσως να συμβαίνει. Με εχετε πριζώσει, την Τρίτη θα παρω στο συνεργείο της βελμαρ να ρωτησω. …εγώ από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι τίποτα δεν αλλάζει με την αλλαγή των προφίλ καινή δυναμικότητα εξαρτάται ‘μηχανικα’ από την ταχύτητα. Ούτως η άλλως αφορά το damping, δηλαδή την ταχύτητα επαναφοράς μετά από συμπίεση.. μπορεί να λέω και βλακείες βέβαια
|
|
alexk
Expert
Μοντέλο: U11
Έκδοση Κινητήρα: 20i
Κίνηση: sDrive
Επίπεδο Εξοπλισμού: X-Line Advanced
|
Post by alexk on Jun 4, 2023 23:55:37 GMT 2
ρε παιδια τι εννοούμε ηλεκτρονικός και τι μηχανικός μήπως δεν εχω καταλάβει εγω. αν βαλεις σπορτ mode σφιγγει, αν βαλεις comfort μαλακώνει. Πως να γινεται αν δεν υπαρχει ηλεκτρονική ρύθμιση? μηχανικο κατα την δική μου αποψη ειναι κατι που λειτουργεί παθητικά. Εδώ εχουμε βαλβιδες στο αμορτισερ. δεν πρεπει να δοθει εντολη στις βαλβιδες να κλεισουν η να ανοίξουν? προφανώς ηλεκτρονικά γίνεται. αν εννοείτε ότι ειναι προ-σεταρισμένες μονο σε 2 κατηγορίες sport and comfort και δεν ελεγχει το αμορτισερ ο εγκεφαλος να το δεχτώ, ίσως να συμβαίνει. Με εχετε πριζώσει, την Τρίτη θα παρω στο συνεργείο της βελμαρ να ρωτησω. …εγώ από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι τίποτα δεν αλλάζει με την αλλαγή των προφίλ καινή δυναμικότητα εξαρτάται ‘μηχανικα’ από την ταχύτητα. Ούτως η άλλως αφορά το damping, δηλαδή την ταχύτητα επαναφοράς μετά από συμπίεση.. μπορεί να λέω και βλακείες βέβαια Kαι πως να γίνει μηχανικα αφού δεν υπαρχει τιποτα μηχανικό. δες αυτο το βίντεο νομίζω εξηγεί πως δουλευει υπαρχει μια βαλβιδα που αλλαζει την σκληρότητα του αμορτισερ. διαλέγεις ηλεκτρονικά το mode και αυτό λεει στη βαλβίδα ποσο υγρο θα μπει και θα βγει. αρα ηλεκτρονικα της το λεει. Τωρα εδώ στο βίντεο λεει ελεγχος δεκαδες φορες το δευτ/πτο ανεξαρτητα στο καθε ενα. αντε να σας πως οτι δεν το κανει αυτό και εχει απλα 2 προεπιλογες σκληρο μαλακό. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ειναι θολο το θέμα... θα ρωτησω στο σερβισ της βελμαρ αυτη τη βδομαδα
|
|
|
Post by sclord on Jun 5, 2023 17:34:51 GMT 2
…εγώ από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι τίποτα δεν αλλάζει με την αλλαγή των προφίλ καινή δυναμικότητα εξαρτάται ‘μηχανικα’ από την ταχύτητα. Ούτως η άλλως αφορά το damping, δηλαδή την ταχύτητα επαναφοράς μετά από συμπίεση.. μπορεί να λέω και βλακείες βέβαια Kαι πως να γίνει μηχανικα αφού δεν υπαρχει τιποτα μηχανικό. δες αυτο το βίντεο νομίζω εξηγεί πως δουλευει υπαρχει μια βαλβιδα που αλλαζει την σκληρότητα του αμορτισερ. διαλέγεις ηλεκτρονικά το mode και αυτό λεει στη βαλβίδα ποσο υγρο θα μπει και θα βγει. αρα ηλεκτρονικα της το λεει. Τωρα εδώ στο βίντεο λεει ελεγχος δεκαδες φορες το δευτ/πτο ανεξαρτητα στο καθε ενα. αντε να σας πως οτι δεν το κανει αυτό και εχει απλα 2 προεπιλογες σκληρο μαλακό. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ειναι θολο το θέμα... θα ρωτησω στο σερβισ της βελμαρ αυτη τη βδομαδα Αυτό θα ήταν ακριβές… αν επρόκειτο για το ίδιο σύστημα. Το έχω δει το βίντεο. Το θέμα έγκειται αν η Χ1 έχει αυτή τη συγκεκριμένη τεχνολογία η κάτι άλλο που το βάφτισε με παρόμοιο όνομα και πουλάει εν τελεί κάτι άλλο.
|
|
|
Post by jimdem on Jun 7, 2023 12:43:48 GMT 2
Πληθαίνουν οι αναφορές στο bimmerpost πάντως οτι η adaptive m ανάρτηση της Χ1 δεν έχει καμιά σχέση με τις adaptive των μεγαλύτερων μοντέλων (ηλεκτρονικά κλπ) και είναι μια απλή μηχανική ανάρτηση πιο σκληρή απο την κανονική.
|
|
|
Post by John-X1 on Jun 7, 2023 21:58:13 GMT 2
Σαν κατοχος F48 LCi με την adaptive αναρτηση, επιβεβαιωνω οτι η αναρτηση ηταν απλη μηχανικη με 2 modes λειτουργιας (Comfort και sport). Oι κατοχοι της U11 που εχουν προσθεσει την adaptive αναρτηση, ευκολα μπορουν να καταλαβουν εαν εχουν ενεργη αναρτηση απο την συμπεριφορα της στις λακουβες. Η ενεργη αναρτηση εχει διαφορετικη συμπεριφορα βαση των πιεσεων και των δυναμεων που δεχεται.
|
|
|
Post by tsampikos on Jun 7, 2023 22:28:45 GMT 2
Ιδια αναρτηση φοραει και η U11 με την διαφορα οτι κοτσαραν μπροστα το M στην ονομασια και την εκαναν λιγο πιο σφιχτη. Μια χαρα!
|
|
|
Post by sclord on Jun 8, 2023 8:21:42 GMT 2
Σαν κατοχος F48 LCi με την adaptive αναρτηση, επιβεβαιωνω οτι η αναρτηση ηταν απλη μηχανικη με 2 modes λειτουργιας (Comfort και sport). Oι κατοχοι της U11 που εχουν προσθεσει την adaptive αναρτηση, ευκολα μπορουν να καταλαβουν εαν εχουν ενεργη αναρτηση απο την συμπεριφορα της στις λακουβες. Η ενεργη αναρτηση εχει διαφορετικη συμπεριφορα βαση των πιεσεων και των δυναμεων που δεχεται. Τα δυο αυτά modes (comfort και sport) πως εναλάσσονται;
|
|
|
Post by tsampikos on Jun 8, 2023 8:30:50 GMT 2
Σαν κατοχος F48 LCi με την adaptive αναρτηση, επιβεβαιωνω οτι η αναρτηση ηταν απλη μηχανικη με 2 modes λειτουργιας (Comfort και sport). Oι κατοχοι της U11 που εχουν προσθεσει την adaptive αναρτηση, ευκολα μπορουν να καταλαβουν εαν εχουν ενεργη αναρτηση απο την συμπεριφορα της στις λακουβες. Η ενεργη αναρτηση εχει διαφορετικη συμπεριφορα βαση των πιεσεων και των δυναμεων που δεχεται. Τα δυο αυτά modes (comfort και sport) πως εναλάσσονται; Απο το my modes στην U11
|
|
|
Post by jimdem on Jun 12, 2023 9:33:12 GMT 2
Και μερικές νεότερες πληροφορίες για την m adaptive ανάρτηση:
-Είναι τεχνολογίας frequency selective damping. Δηλαδή σκληραίνει-μαλακώνει μηχανικά επειδή έχει μια έξτρα βαλβίδα που είναι ευαίσθητη σε εξωτερικές αλλαγές πχ όταν οδηγας πιο σπορ/γρήγορα αλλάζει η συχνότητα και σκληραίνει και αντίστοιχα μαλακώνει. -Δεν έχει τίποτα το ηλεκτρονικό, αισθητήρες, σάρωση δρόμου κλπ. Είναι μηχανική -Δεν σκληραίνει/μαλακώνει απο τα my modes. Είτε sport διαλέξει κάποιος είτε comfort είναι ίδια η ανάρτηση. Αν σε κάποιον φαίνεται οτι αλλάζει είναι ψευδαίσθηση. -Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν την τιμή της στα 730ε. Η πραγματική adaptive που έχει η 5άρα για παράδειγμα φτάνει τα 3 χιλιάρικα
Παραθέτω και το original κείμενο απο τον UK configurator
"M Adaptive Suspension has a stiffer spring/damper set-up with the vehicle lowered by 15mm. It features frequency-selective damping elements: mechanical, self-regulating system with regulation depending on road condition and driving style."
|
|
|
Post by giαnpanatha on Jul 28, 2023 10:07:33 GMT 2
μαπα δηλαδη. καλα και εβαλα την απλη
|
|
|
Post by John-X1 on Jul 28, 2023 13:41:29 GMT 2
Μαπα η M adaptive αναρτηση ?
Αυτο μη το ξαναπεις ποτε.
|
|
steliostdm
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Χρώμα: Cape York Green
Μετάδοση: DCT
Φώτα LED: NAI
Οθόνη: Πλήρως Ψηφιακό (U11)
Κάτοχος από: 03/2024
|
Post by steliostdm on Mar 11, 2024 8:25:16 GMT 2
Ολα μου τα προηγούμενα αυτοκίνητα ήταν και είναι γαλλικά peugeot 307 @ 208 που είναι η απόλυτη ισορροπία Άνεσης και κρατήματος. Δεν έχω εμπήρεια από BMW, αυτή ειναι η πρώτη. Στην πόλη η ανάρτηση μου φαίνεται λίγο σκληρή άλλα στην βόλτα που έκανα μέχρι Βάρκιζα είδα ότι στης στροφές είναι τρένο και δεν γέρνει για αυτοκίνητο της κατηγορίας του.
|
|
|
Post by John-X1 on Mar 11, 2024 11:28:29 GMT 2
Η απλη αναρτηση του βασικου πακετου δεν ειναι σκληρη, ειναι ΞΕΡΗ......... λογω μεσαιας ποιοτητας.
Η Μ ειναι πιο προοδευτικη και συνολικα κλασεις ανωτερη, ειδικα οταν πιεζεις στο οριο.
|
|
steliostdm
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Χρώμα: Cape York Green
Μετάδοση: DCT
Φώτα LED: NAI
Οθόνη: Πλήρως Ψηφιακό (U11)
Κάτοχος από: 03/2024
|
Post by steliostdm on Mar 11, 2024 13:03:42 GMT 2
Την απλή ανάρτηση του βασικού πακέτου δεν την λέω ξέρη αλλά νομίζω οτι έχει υψηλή απόσβεση συμπίεσης από την εμπειρία μου στο motocross.
|
|
|
Post by John-X1 on Mar 11, 2024 16:29:26 GMT 2
Τοσο τεχνικα θεματα δεν μπορουμε ν' αναλυσουμε διοτι δεν εχουμε τα spec της αναρτησης.
Γενικοτερα η υψηλη αποσβεση συμπιεσης θα ειχε και αλλα παρατραγουδα οπως π.χ. ξαφνικη απωλεια προσφυσης με αποτομη αλλαγη πορειας.
|
|