|
Post by vassar on Dec 27, 2023 18:28:09 GMT 2
Μια και λέμε για ηχοσυστημα το standard σύστημα, ξέρει κανείς πόσες θέσεις ηχείων έχει;
|
|
|
Post by John-X1 on Dec 27, 2023 21:46:24 GMT 2
Το βασικό ηχοσύστημα αποτελείται από : Δυο ψευτοsub τοποθετημενα κάτω από τα μπροστα καθίσματα, τα οποία ίσα που τα καταλαβαινεις και ένα ηχείο μονοδρομο των 10cm σε κάθε πορτα. Επί του συνόλου 4 ηχεία midrange και 2 sub. Το πλήθος των ηχείων ειναι μια χαρά, η ποιότητα κατασκευσης τους ομως είναι αστα κλαφτα. Μιλαμε κυριολεκτικα για χαρτινα ηχεία του 5ευρου, τα οποία ανήκουν τεχνολογικά στο 1980. Επίσης τεράστιο φάουλ στο βασικο ηχοσυστημα, ειναι η ελλειψη τουιτερ στις κολωνες των πορτων. Για κλάματα δυστυχώς. Όποιος μπορεί πάει απευθείας στο ΗΚ χωρίς καν σκέψη.
Στο νημα περι του ηχοσυστηματος, εχω παρουσιασει τα μαμα BMW ηχεια, σε αμεση συγκριση με τα Focal που ειχα βαλει στην δικια μου Χ1 την ΤΡΙΤΗ ημερα αγορας του αυτοκινητου.
Τα Focal ειναι ηχητικα ανωτερα ακομη και απο το ΗΚ ηχοσυστημα.
Εαν ψαχνει καποιος το απολυτο, ο συνδιασμος ειναι ενας...
1) Βαζει στην παραγγελια του το ΗK ηχοσυστημα. 2) Με το που παραλαβει το αυτοκινητο, αλλαζει ολα τα μαμα ηχεια με τα αντιστοιχα Plug & Play της Focal.
|
|
|
Post by vassar on Dec 27, 2023 22:49:48 GMT 2
Το βασικό ηχοσύστημα αποτελείται από : Δυο ψευτοsub τοποθετημενα κάτω από τα μπροστα καθίσματα, τα οποία ίσα που τα καταλαβαινεις και ένα ηχείο μονοδρομο των 10cm σε κάθε πορτα. Επί του συνόλου 4 ηχεία midrange και 2 sub. Το πλήθος των ηχείων ειναι μια χαρά, η ποιότητα κατασκευσης τους ομως είναι αστα κλαφτα. Μιλαμε κυριολεκτικα για χαρτινα ηχεία του 5ευρου, τα οποία ανήκουν τεχνολογικά στο 1980. Επίσης τεράστιο φάουλ στο βασικο ηχοσυστημα, ειναι η ελλειψη τουιτερ στις κολωνες των πορτων. Για κλάματα δυστυχώς. Όποιος μπορεί πάει απευθείας στο ΗΚ χωρίς καν σκέψη.
Στο νημα περι του ηχοσυστηματος, εχω παρουσιασει τα μαμα BMW ηχεια, σε αμεση συγκριση με τα Focal που ειχα βαλει στην δικια μου Χ1 την ΤΡΙΤΗ ημερα αγορας του αυτοκινητου.
1) Βαζει στην παραγγελια του το ΗK ηχοσυστημα. 2) Με το που παραλαβει το αυτοκινητο, αλλαζει ολα τα μαμα ηχεια με τα αντιστοιχα Plug & Play της Focal.
Για τα τουιτερ σε περίπτωση αντικατάστασης του standard ηχοσυστηματος υπάρχουν θέσεις αναμονής ή πρέπει να μπουν ηχεία ενσωματωμένα με τουιτερ; Τα τουιτερ αν δεν κάνω λάθος στο HK βρίσκονται στη πόρτα εκεί που είναι η ασημί επένδυση, στο standard άραγε εκεί μπορεί να τοποθετηθεί τουιτερ;
|
|
|
Post by tsampikos on Dec 28, 2023 9:03:56 GMT 2
Ολα σωστα, δεν ξερω αν υπαρχει και ενα ακομη ηχειο στο ταμπλο μαζι με το τουιτερ του.
|
|
|
Post by ioannisvas on Mar 16, 2024 9:29:53 GMT 2
Καλησπέρα , μετά απο την πρώτη επαφή με το αυτοκίνητο μπορώ να πω ότι δεν εντυπωσιάστηκα με το ηχοσύστημα HK, όταν ανεβάζεις ένταση μπουκώνει, στο Α3 με βασικό ηχοσύστημα και ήταν καλύτερο . Ίσως λίγο πιο καθαρό ήχο στα χαμηλά αλλά τίποτα το ιδιαίτερο . Δεν ξέρω αν θα μπω στον πειρασμό να αλλάξω τα ηχεία γιατί δυσκολεύομαι να ανοίξω πλαστικά πόρτες κτλ , δεν είμαι πολύ φαν της διαδικασίας αυτής .
|
|
|
Post by Stefanos on Mar 16, 2024 13:18:00 GMT 2
Καλησπέρα , μετά απο την πρώτη επαφή με το αυτοκίνητο μπορώ να πω ότι δεν εντυπωσιάστηκα με το ηχοσύστημα HK, όταν ανεβάζεις ένταση μπουκώνει, στο Α3 με βασικό ηχοσύστημα και ήταν καλύτερο . Ίσως λίγο πιο καθαρό ήχο στα χαμηλά αλλά τίποτα το ιδιαίτερο . Δεν ξέρω αν θα μπω στον πειρασμό να αλλάξω τα ηχεία γιατί δυσκολεύομαι να ανοίξω πλαστικά πόρτες κτλ , δεν είμαι πολύ φαν της διαδικασίας αυτής . Παντου περικοπες ποιοτητας και υλικών! Οταν είχα παρει 3ημερο τεστ τη U11 δεν μου αρεσε το standard ηχοσυστημα! Το απλο της F48 ήταν σαφως καλύτερο το δε ΗΚ εκει απλά επικό ! Στην παραγγελία που είχα κανει ημουν ετοιμος να βάλω το ΗΚ, αλλά με αυτά που διαβάζω ......
|
|
|
Post by John-X1 on Mar 16, 2024 13:39:51 GMT 2
Πετας τα σκουπιδια ΣΑΠΙΑ σαβουρια που εχει βαλει η BMW για ηχεια και τοποθετεις το σετ ηχειων της FOCAL.
Η μονη συνθηκη για να απολαυσεις σωστο ηχο στο αυτοκινητο σου.
|
|
|
Post by vassar on Mar 16, 2024 20:30:03 GMT 2
Πετας τα σκουπιδια ΣΑΠΙΑ σαβουρια που εχει βαλει η BMW για ηχεια και τοποθετεις το σετ ηχειων της FOCAL. Η μονη συνθηκη για να απολαυσεις σωστο ηχο στο αυτοκινητο σου. Έχουμε κάποιο σύνδεσμο για τα ηχεία της Focal; κάποιο κωδικο;
|
|
|
Post by leontas on Mar 17, 2024 2:09:50 GMT 2
Ωραιο θεμα! Για το base ηχοσυστημα οσοι εχουμε, παιζουν τα focal? Προκαλωδιωση υπαρχει στη θεση των ηχειων στο ταμπλω; Ξερει κανεις;
|
|
|
Post by Stefanos on Mar 17, 2024 10:31:47 GMT 2
Ο Γιάννης focal είχε βάλει σε F48 και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερος ήχος. Δεν ξέρω αν έχει βγάλει η focal κιτ και για U11. Με τις περικοπές που γίνονται θεωρώ δύσκολο να έχει αναμονές.
|
|
stavrosapo
Expert
Ιδιότητα: Κάτοχος
Μοντέλο: U11
Έκδοση Κινητήρα: 20i
Χρώμα: Cape York Green
Κίνηση: sDrive
Μετάδοση: DCT
Επίπεδο Εξοπλισμού: X-Line Advanced
Φώτα LED: NAI
Οθόνη: Πλήρως Ψηφιακό (U11)
Tuning/Remap: ΟΧΙ
|
Post by stavrosapo on Mar 17, 2024 13:37:32 GMT 2
Βάζοντας τα HK πιθανών για να αποδώσουν καλύτερα υπάρχει και ενισχυτής καλύτερος σχετικά με τα απλά ηχεία.Οποτε αν θέλει κάποιος να βάλει focal ηχεία ή παρόμοια θα πρέπει να κοιτάξει και αυτό το κομμάτι αν έχει τα απλά.
|
|
|
Post by John-X1 on Mar 17, 2024 14:52:47 GMT 2
Αυτα ειναι τα ηχεια που εβαλα στην δικια μου. Focal IFBMW-SΚρυσταλινος ηχος με σωμα και διαχωρισμο συχνοτητων.
Τα ιδια 10cm ηχεια εχει και η U11, μια χαρα μπαινουν και στις δικιες σας U11 τα Focal IFBMW-S.
Η Focal εχει επισης και SUB για αντικατασταση των μαμα κατω απο τα καθισματα.
Ειναι αυτα εδω :
Οποιος επιθυμει να το παει ενα βημα παραπανω με τοποθετηση και εξτρα ενισχυτη, βαζει τον :
Και δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω.
|
|
|
Post by vassar on Mar 17, 2024 15:09:37 GMT 2
Αυτα ειναι τα ηχεια που εβαλα στην δικια μου. Focal IFBMW-SΚρυσταλινος ηχος με σωμα και διαχωρισμο συχνοτητων.
Τα ιδια 10cm ηχεια εχει και η U11, μια χαρα μπαινουν και στις δικιες σας U11 τα Focal IFBMW-S.
Η Focal εχει επισης και SUB για αντικατασταση των μαμα κατω απο τα καθισματα.
Ειναι αυτα εδω :
Οποιος επιθυμει να το παει ενα βημα παραπανω με τοποθετηση και εξτρα ενισχυτη, βαζει τον :
Και δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω.
Σε αυτούς που έχουν το απλό σύστημα όπως εγώ και δεν έχουν ξεχωριστές θέσεις για tweeter, τα Focal IFBMW-S λογικά δεν θα μπαίνουν και θα πρέπει να δούμε κάποια λύση σε coaxial ηχείο με ενσωματωμένο tweeter.
|
|
|
Post by John-X1 on Mar 17, 2024 15:36:38 GMT 2
Και εγω το απλο ηχοσυστημα ειχα στην Χ1 μου, τα τουιτερ μια χαρα μπαινουν αρκει να ξερει ο μαστορας πως πρεπει να τα τοποθετησει σωστα σε κλισεις και υψος, ετσι ωστε να στοχευουν το κεφαλι σου. Οσον αφορα τα τουιτερ γενικοτερα.... Να ξερεις οτι δεν θα παιξουν και δεν θα ακουστουν ΠΟΤΕ ΣΩΣΤΑ οταν ειναι τοποθετημενα στο υψος των ποδιων - γονατων. Τα τουιτερ τοποθετουνται ΠΑΝΤΑ στο υψος των ωμων. Εχεις δει καποιο ηχειο δαπεδου να εχει το τουιτερ του τοποθετημενο κατω χαμηλα ? ΟΧΙ κανενα ηχειο δαπεδου δεν εχει χαμηλα το τουιτερ του.
Παντα ειναι στο πιο ψηλο σημειο του ηχειου τοποθετειμενο. Λες να ειναι τυχαιο αυτο ? Οχι φυσικα.
Δες την εικονα....
Και εδω η ολη εγκατασταση που ειχα το 2019 στην Χ1 μου.
|
|
|
Post by John-X1 on Mar 17, 2024 15:39:46 GMT 2
Οποιος και εαν μπηκε στην Χ1 μου, δεν καταλαβε ποτε οτι τα τουιτερ ειναι aftermarket τοποθετημενα. Προσωπικα μου αρεσαν απιστευτα διοτι τα ασημι δαχτυλιδια τους εδεναν απιστευτα με τα ασημι φιλετα σε ταμπλο και πορτες.
Τελος δειτε εδω τι σαπιλες ηχεια τοποθετει η BMW.
Ουτε σε παιδικα κουρσακια δεν βαζουν τετοια ηχεια, 5 ευρω και εαν κοστιζουν πραγματικα... Και στο ΗΚ ηχοσυστημα παρεμφερη ειχεια εχει, αντε αντι για 5 ευρω να τους κοστιζουν 6 το ενα.
|
|